Dones i ciutat

 

Dones i ciutat planteja un desplegament teòric per abordar la relació entre dones i la ciutat, una relació que parteix dels subjectes, cossos sexuats, que habiten, que es desplacen, que imaginen, narren i aprehenen la ciutat.

Dones i ciutat ofereix una visió multidisciplinar, que va de l’urbanisme i l’arquitectura a la història urbana, i es deixa travessar per les narratives literàries.

Dimarts 15 de gener

19:00h. Conferència “Memòries urbanes”, a càrrec d’Isabel Segura (autora de Guia de Dones de Barcelona i La Habana para mujeres)

Dimecres 16 de gener

18:00h. Conferència “Urbanisme i gènere”, a càrrec d’Anna Bofill (compositora i arquitecta, autora, entre d’altres, de Guia per al planejament urbanístic i l’ordenació urbanística amb la incorporació de criteris de gènere, 2006)

19:30h. Taula rodona “Narratives urbanes” amb Liz Russell (Universitat Rovira i Virgili), Montserrat Palau (Universitat Rovira i Virgili), Antònia Cabanilles (Universitat de València), M. Àngels Francés (Universitat d’Alacant) i Laia Climent (Universitat Jaume I).

Dijous 17 de gener

18:00h. Conferència “L’espai domèstic des de la narrativa arquitectònica” a càrrec de Trini Simó (arquitecta, professora de l’Escola d’Arquitectura de València, autora de l’ article sobre la divisió sexuada de l’espai domèstic, “Formación del espacio burgués”, publicat a Fragmentos, 1989)

19:30h. Taula rodona “Proposta d’indicadors per a la gestió i l’aplicació d’un urbanisme inclusiu», amb Laia Forné i Aguirre (sociòloga) i Karmele Rekondo Ferrero (arquitecta) autores de l’Índex d’Inclusivitat Local per a la gestió i l’aplicació d’un urbanisme inclusiu, 2009.

Octubre CCCC, C/ Sant Ferran, 12 – 46001 València.

http://octubre.cat/activ_fitxa.php?id_activitat=1715